27/08/2021 | Blog

Wolatelier

De leukste adresjes kom je vaak toevallig via via tegen. Maar dat toeval was hier wel extra aanwezig. Al een tijdje wilde ik naar de schaapskudde van Balloo in Drenthe, maar bleef ik dat uitstellen omdat dat niet heel goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Nu was het geval dat ik via via bij iemand terecht kwam die werkte bij deze schaapskudde, in het atelier. Ze spint zelf en met meerdere vrijwilligers worden er wolproducten gemaakt en verkocht. Ik mocht een dagje komen kijken en mijn vragen stellen over wol en het spinnen van wol. Want inmiddels heb ik een eigen spinnewiel aangeschaft en stond ik op het punt om het te gaan leren. Een beter moment was er dus niet om nu toch echt naar deze prachtige locatie toe te gaan.

Ik nam een kijkje in het wolaltelier, en in de schaapskooi die helaas leeg was vandaag omdat de schapen buiten liepen. In de kooi lagen alle geschoren vacht van dit jaar gesorteerd op spinwol of viltwol. De vacht van het Drents Heideschaap leent zich heel mooi voor beide technieken. Ik zocht een goede grote spinvacht uit met lange lokken in een taupe/grijze kleur. Hier kan ik het spinnen vast en zeker mee gaan oefenen en leren!

Het was een hele gezellige middag met koffie en veel informatie. Inmiddels heb ik de eerste strengen gesponnen wol van de vacht al hangen om te kunnen gaan gebruiken!

0 reacties

Laat een reactie achter