0
01/08/2017 | Recept

Op het menu: Gezonde wortelkoekjes

Allereerst kondig ik hierbij een nieuwe categorie aan op de blog! Op het menu.. Een categorie waarin ik verschillende recepten met jullie deel die ik heb uitgeprobeerd en goed bevielen of die jullie gewoon echt even zouden moeten proberen… 

IMG_9480kopie

Wortelkoekjes

Bijvoorbeeld gezonde koekjes gemaakt van onder andere wortels, want ja.. het woord ‘gezond’ en het woord ‘koekjes’ kunnen toch echt wel samen gaan zonder meteen een schuldgevoel te hebben achteraf!
Nu ik op dit moment vakantie heb vind ik het erg leuk om diverse recepten uit te proberen. Want als die goed bevallen kan ik die vaker maken. Gezonde tussendoortjes die ik kan invriezen en op elk moment dat ik ergens zin in heb uit de vriezen kan halen. Of ik maak in één keer meerdere tussendoortjes die ik bijvoorbeeld straks als mijn stage begint mooi mee kan nemen!

Ik kwam dit koekjes recept tegen bij Rens Kroes maar heb een aantal dingen aangepast omdat ik dat toevallig nog in huis had liggen. De koekjes kunnen een paar dagen worden bewaard in de koelkast (denk aan ongeveer 3 dagen). Wil je toch liever het originele recept van Rens Kroes aan houden, dan is dit het recept.

Gezonde wortelkoekjes1IMG_9513kopie

Ingrediënten

100 gram havermout
100 gram (haver) meel
1 tl koekkruiden
snufje zout
¼ tl bakpoeder
1 ei
120 gram geraspte wortel
1 tl citroensap
2 el honing
2 el kokosolie, gesmolten
½ tl vanille extract (ongezoet)
100 gram zonnebloempitten 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃. Mix de haver, meel, bakpoeder, zout in een kom. Pak een andere kom waar je de gesmolten kokosolie, ei, vanille, wortel, citroensap en honing samenvoegt en door elkaar mixed. Voeg alle ingrediënten van beide kommen samen en roer het tot een geheel. Verdeel het deeg op een rooster met bakpapier in ronde koeken. Doe de koekjes dan 20min in de oven. Wanneer ze klaar zijn laat je ze nog even 10min afkoelen en… Eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter