0
29/08/2016 | Dagjeweg

Flierefluiten op Ameland

Genieten, dat deed ik afgelopen vakantie enorm tijdens een dagje Ameland met mijn moeder samen. Aangezien we bovenin Friesland op vakantie waren zaten we vlakbij zee, het trok ons toch wel heel erg om dan meteen nog eens die overtocht naar een waddeneiland te maken. Het was mijn eerste keer naar het uiterste noorden van Nederland. Gek, want nu ik dat zo typ bedenk ik me dat de eilanden helemaal niet als Nederland aanvoelen… je hebt daar echt het idee dat je even weg bent van het vaste land, van je eigen land, Nederland.

We hadden prachtig weer deze dag, de zon brak steeds verder door toen we op de boot zaten en er kwamen heel wat meeuwen naast ons vliegen om even gedag te zeggen…;)
We waren vroeg vertrokken zodat we lekker de hele dag de tijd hadden om op het eiland rond te hangen. Eenmaal aangekomen besloten we om fietsen te huren om op die manier naar het strand te kunnen fietsen en veel van het eiland te ontdekken.

We kochten een fietsroute kaart en besloten om naar de andere kant van het eiland te fietsen door de duinen. Met als doel de vuurtoren! Nou, en dat is gelukt hoor! Heel wat mooie tussenstops verder, foto’s en zonnenstralen kwam langzamerhand de vuurtoren in zicht. En dan gaat het snel, voor we het wisten waren we aangekomen op de plaats van bestemming!

Vanaf de vuurtoren zijn we naar het strand gefietst, natuurlijk heb ik daar weer veelste veel foto’s gemaakt… maar he? dat is altijd goed toch?

Het was rustig, kalm en sereen… heerlijk als je dan op het strand ligt en je de zee hoort ruisen en het zand tussen je tenen voelt kriebelen. Een mooi moment om even bewust te worden hoe groots die kleine dingen dan aan kunnen voelen.

Het was een echt dagje flierefluiten op Ameland! Ik heb meteen zin om de andere eilanden te gaan ontdekken als ik deze foto’s weer terug zie 🙂

***

 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reply
  Rensina Steursma
  02/09/2016 at 20:08

  Wat een heerlijke foto’s!
  Echt genieten he zo’n eiland.
  Ga ook graag naar Ameland of Schier, maar dit jaar helaas niet aan toe gekomen…

 • Laat een reactie achter